Varför elcykel?

Elcykel, ett härligt sätt att färdas !


Har du som många andra funderat på att skaffa en elcykel? 

Under några år har elcykeln varit på frammarsch som ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ till bilen eller mopeden. Elcykeln har många fördelar mot båda färdsätten och i takt med att ny teknik har kommit har det banat vägen för nya färdsätt och fortskaffningsmedel.


Känslan av att svischa fram.

Det är en härlig känsla att sätta sig på en elcykel. Så fort man tar de första tramptagen börjar elmotorn att arbeta för att underlätta och med flera olika steg ställer man in precis hur mycket hjälp man vill ha. Vill man komma till jobbet och inte känna att man behöver stå utanför i blåsten i tio minuter innan man kan gå in för att man blivit så svettig. Eller vill man cykla med barnen till förskolan i vagnen men klarar inte av den där backen som är på vägen. Lätt som en plätt säger vi!

När man sätter sig på sin elcykel för första gången kan man inte låta bli att le. Det är roligt att cykla, jätteroligt.


Varför konvertera till elcykel?

För oss är det ett självklara alternativet. Vi tror att många redan har en cykel som de trivs väldigt bra med. Den kanske är nyinskaffad eller så har man haft den länge. Det spelar ingen roll. Vill du ha en elcykel så är det självklart för oss att du ska skaffa det. Men du behöver inte köpa en helt ny cykel!  Låt Elcykelexperten bygga Din cykel istället.

Det blir billigare, och du får en cykel med bättre elektronik och mjukare start än dom flesta på marknaden idag.

Dessutom anpassad just för dig.


Varför har elcykeln kommit först nu?

Ja, det är en fråga man kan ställa sig. Det enkla svaret är att det förr inte fanns tillräckligt bra teknologi för att man skulle få en bra upplevelse av en elcykel.

Det största som hänt är att den borstlösa elmotorn gjort entré på den allmänna marknaden. Borstlösa motorer har gjort det möjligt att få motorer med tystare gång, högre vridmoment och en motor utan slitage. Det enda som behövs är lite mer avancerade kontroller för att få en bra upplevelse.


Det andra som man har behövt för att få en bra elcykel är ett bra batteri. I dagsläget finns mycket bra batterier på marknaden som kan leverera tillräckligt med ström under en längre tid. Vi har valt att använda batterier från Samsung med mycket bra kvalité. Samsung är kända för bra batterier och det är något som vi vill ha på våra cyklar. Vi vill också ha bästa möjliga för att kunna ge dig så bra garantier som möjligt. Våra produkter har 2 års garanti vilket är mer än de flesta tillverkarna ger och vi vill fortsätta hitta bra produkter för att även framöver hålla samma garantier på våra produkter.


Välkommen att pröva en el-konverterad cykel från Elcykelexperten.